Kontakta oss:

Frågor & svar om mikrolån

Här får du svar på de vanligaste frågorna om snabblån hos Nanokredit. Om du inte hittar svar på din fråga här så är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på 08-590 757 00 eller via e-post info@nanokredit.se

För att kunna låna hos oss krävs följande:

 • Att du är svensk medborgare mellan 20 år – 70 år
 • Har en deklarerad årsinkomst på minst 50 000 kr före skatt
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Blir beviljad av sedvanlig kreditprövning

För att låna ett Årslån på mellan 11 000 kr till 20 000 kr krävs följande:

 • Du är mellan 20 - 65 år
 • En månadsinkomst på minst 12 500 kr per före skatt
 • Anställningsform: Fast anställd, vikariat, visstid, egen företagare eller pensionär
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Blir beviljad av sedvanlig kreditprövning

För att kunna slutföra din ansökan om snabblån måste du identifiera dig. Enklast identifierar du dig du med hjälp av E-legitimation direkt vid ansökan. Om du inte använder E-legitimation kommer du bli kontaktad av en handläggare för identifiering efter det att du skickat in din låneansökan. För dig som inte använder E-legitimation vid ansökan om smslån begär vi oftast in en kopia av ID-handling. Du får information av våra handläggare om hur du går tillväga.

Du har möjlighet att ansöka om ett Snabblån på mellan 1000 kr till 10 000 kr i upp till 90 dagar och ett Årslån på 11 000 kr till 20 000 kr i 1 eller 2 år. Man kan ha ett aktivt snabblån och Årslån samtidigt och kombinera dessa!

Om du har konto i Nordea har du pengarna inom 2 timmar under våra öppettider. Om du har ett konto i en annan bank har du pengar på kontot senast kl. 17.00 samma dag, om din ansökan beviljats senast kl. 14.00. Vid beviljad ansökan efter kl. 14.00 har du pengar på kontot senast kl. 10.00 nästkommande bankdag.

Ja, så länge du uppfyller alla våra krav så kan du ansöka om ett lån.

Vi beviljar tyvärr inte snabblån eller Årslån till dig om du har en aktuell betalningsanmärkning.

Du får ett preliminärt besked direkt på skärmen vid smslån ansökan. Sedan blir du normalt kontaktad inom 15 minuter under kundtjänsts öppettider med bekräftelse, via telefon eller sms.

Det går tyvärr inte att förlänga kredittiden. Därför rekommenderar vi att du noga väljer en period som stämmer överens med dina förutsättningar.

Vi skickar faktura/fakturor till dig via e-post om du lämnat en e-postadress vid ansökningstillfället. I annat fall skickas en faktura/fakturor per post. Om fakturan av någon anledning inte kommit till dig inom tio dagar efter att smslånet tagits, ska du själv ta kontakt med kundtjänst.

Vi kommer inte att kunna bevilja dig ett lån:

 • Om du inte klarar vår kreditprövning.
 • Om du har uppgett fel information.
 • Om du är yngre än 20 år eller över 70 år.

Vi inhämtar kreditupplysningen hos Bisnode, vilket innebär att din låneansökan blir anonym för andra än dig själv.

Tyvärr inte, vi beviljar endast ett snabblån i taget. Du kan ansöka om ett nytt snabblån när du betalt tillbaka det tidigare lånet. Jag återbetalade mitt lån idag, när kan jag ansöka om ett nytt lån? Det tar ungefär två till tre bankdagar innan betalningen har registrerats i vårt system och du får en mailbekräftelse om att vi mottagit din betalning. Efter det kan man ansöka om ett nytt lån. Om inte betalningen registrerats inom 3 bankdagar från att betalningen gjorts, ber vi dig kontakta kundtjänst.

Det tar ungefär två till tre bankdagar innan betalningen har registrerats i vårt system och du får en mailbekräftelse om att vi mottagit din betalning. Efter det kan man ansöka om ett nytt lån. Om inte betalningen registrerats inom 3 bankdagar från att betalningen gjorts, ber vi dig kontakta kundtjänst. Mikrolån u-länder är en helt annan produkt och är ett sätt att hjälpa, i första hand kvinnor att starta egna företag och projekt i tredje världen.